Juventus - Sevilla, 30.09.2015, kl. 20.45


Skrevet av Eirik Amb Nysveen
Onsdag 30. september 2015 kl. 07:00

Champions League er tilbake, og i kveld er Sevilla gjester på Juventus Stadium.

Den elendige sesongstarten til Juventus i Serie A ser ikke ut til å stoppe med det første, men for to uker siden fikk laget, og fansen en sårt etterlengtet opptur i møte med Manchester City. Siden oppgjøret på Etihad Stadium i Manchester har Juventus har spilt tre kamper i Serie A, men kun tatt med seg alle tre poengene fra en av disse. Mange trodde kampen mot Manchester City skulle bli et vendepunkt i en trøblete sesongåpning for Juventus, men slik gikk det dessverre ikke.

Sevilla har heller ikke hatt noen stor sesongåpning i Spania, og ligger for tiden på 16. plass etter én seier, to uavgjort og tre tap, på sesongens første seks kamper. Lagets eneste seier så langt kom i forrige helgs oppgjør mot Rayo Vallecano etter mål av Kevin Gameiro, Steven N’Zonzi og Jevgen Konoplyanka. I Champions League, gikk det dog i likhet med Juventus langt bedre. Sevilla slo tyske Borussia Mönchengladbach 3-0 på hjemmebane i første runde, og leder dermed gruppe D på målforskjell foran Juventus. Forrige gang Sevilla var i Torino, var det ikke Juventus de møtte, men Benfica. Da laget sikret seieren i Europa League i 2014.

Juventus har ikke tapt på hjemmebane i Champions League siden 2-0-tapet for Bayern München i 2013, og forrige sesong vant laget fem av seks kamper på eget gress. Og hjemmestatistikken mot spanske lag er hyggelig lesning for Juventus. 13 seire, syv uavgjort og kun to tap. Juventus og Sevilla har aldri møtt hverandre i en offisiell kamp tidligere.

Sevilla ble i våres det første laget til å kvalifisere seg direkte til Champions League ved å vinne Europa League. Seieren i Europa League kom blant annet som følge av strålende resultater på bortebane. Laget tapte kun én av de syv bortekampene i Europa League forrige sesong. Blant annet scoret de to mål på Juventus’ andrekeeper Neto, da Fiorentina ble slått i Firenze i mai.

Massimiliano Allegri har slitt med en skadeskutt tropp denne sesongen, og i kveld er intet unntak. Mandzukic, Lichtsteiner, Marchisio og Sturaro er alle ute med skade. I tillegg er Caceres kastet ut av førstelagstroppen etter en bilulykke natt til i går, hvorpå Uruguayaneren fikk førerkortet inndratt etter å ha kjørt i alkoholpåvirket tilstand. Hyggeligere er det at Khedira er tilbake i troppen, og skal vi tro Allegri, går rett inn i startelleveren etter å ha være ute med skade lenge.

Potensiell lagoppstilling Juventus:
Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Cuadrado, Pereyra, Khedira, Pogba, Evra; Morata, Dybala

Også Sevilla-trener Unai Emery har noen utfordringer når det kommer til skader. Tidligere Juventusspiller Fernando Llorente får ikke et gjensyn med gamle lagkamerater da angrepsspilleren måtte bli igjen i Spania grunnet skade. Llorente er dog ikke den eneste tidligere Juventusspilleren i Sevilla, og Ciro Immobile returnerer i dag, for andre året på rad, til Torino for å møte klubben han var en del av som ungdomsspiller. Gaël Kakuta, Sergio Escudero, Éver Banega, Daniel Carriço og tidligere AC Milanspiller Adil Rami er også ute.

Potensiell lagoppstilling Sevilla:
Rico; Coke, Andreolli, Kolodziejczak, Trémoulinas; Krychowiak, N’Zonzi; Reyes, Iborra, Krohn-Dehli; Gameiro

Champions League har vært et lyspunkt i en tung sesongstart for Juventus, og det bør fortsette med tre poeng i kveld.

 

Kampen sendes på Viasat Motor og Viaplay.