Endelig hjemmeseier!

Skrevet av Sindre Bowitz Larsen
Torsdag 1. oktober 2015 kl. 16:46

En overlegen forestilling ga Juventus seieren over Sevilla i Mesterligaen onsdag kveld.

Det har føltes som en evighet siden Juve slo Genoa for halvannen uke siden. I mellomtiden har laget slitt i serien, og kritikerne har fått vann på mølla. Derfor var det særdeles viktig å komme fra gårdagens kamp med alle tre poengene i behold.

Det var tydelig at arbeidet som har blitt lagt ned i det siste har båret frukter. Juventus var det klart beste laget i alle spillets faser i går, noe statistikk fra kampen vil være med å underbygge. 24-1 i avslutninger er vel den klareste indikatoren på hvilke lag som var i nærheten i går. Det skal sies at Juve skjøt mye fra utenfor boksen og at mange av skuddene var ufarlige, men hjemmelaget skapte absolutt nok. Å komme til såpass mange muligheter uten å løpe noen risiko bakover er meget imponerende og er en viktig forbedring med tanke på hva vi har sett i mange tidligere kamper.

Selv om Juventus scorer to mål og kunne hatt flere, er det fortsatt noen små kombinasjoner som ikke klaffer helt i angrepsspillet. Nå begynner vi dog endelig å se konturene, og når de siste detaljene i samspillet kommer på plass skal Juve virkelig bli å regne med.

Juventus:
Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Cuadrado, Khedira (Alex Sandro 76’), Hernanes, Pogba, Evra; Dybala (Rugani 88'), Morata (Zaza 80’).

Sevilla:
Rico; Coke, Kolodziejczak, Andreolli, Trémoulinas; Konoplyanka, N’Zonzi (Iborra 66’), Krychowiak, Krohn-Dehli; Reyes (Munoz 79’), Gameiro (Immobile 66’).

Juventus gikk knallhardt ut og hadde en klar plan om å få et tidlig mål. Til tross for bra spill og mange halvsjanser, klarte man ikke helt å spille seg til de største sjansene. Blant annet viste en opplagt Hernanes seg frem fra en god side i åpningen. Nærmest kom Paulo Dybala med et skudd Del Piero verdig fra kanten av sekstenmeteren. Etter tilretteleggingen fra Khedira smalt den lille argentineren til med innsiden av venstrefoten og sendte ballen mot lengste kryss. Undertegnede jublet for mål, men ballen snek seg utenfor krysset til Rico. Fortsatt 0-0.

Etter fullstendig overkjøring første halvdel av omgangen kom bortelaget seg til hektene og klarte å holde på ballen. Til tross for mye ballbesittelse evnet ikke spanjolene å finne noen gjennombrudd og heller ingen målsjanser. Juventus’ forsvarsspill mot etablert angrep var intet mindre enn strålende i går.

Vi måtte vente en stund før hjemmelaget evnet å skape noe igjen, men når det kom var det verdt ventingen. Hjemmelaget fikk etablert et angrep på sin høyre side. Cuadrado kom til linja og la tilbake til Andrea Barzagli som lempet et innlegg inn i boksen. Der plasserte Álvaro Morata seg perfekt og fikk uhindret heade Juventus foran. 1-0 etter 40 minutter. Med denne scoringen tangerte den unge spanjolen Alessandro Del Pieros rekord med mål i fem strake kamper i Europa for Juventus. Det forteller litt om hvor viktig Morata har vært for suksessen vår i Mesterligaen. Mye mer skjedde ikke før pause, annet enn at Konoplyanka fikk avgårde bortelagets eneste avslutning i løpet av kampen. Pause.

Etter pause forventet mange at Sevilla skulle ta flere sjanser fremover, presse høyere og forsøke å få med seg et poeng eller tre. Så skjedde ikke, og kampbildet det første kvarteret etter pause var veldig merkelig. Hjemmelaget holdt i ballen mens bortelaget jogget mellom uten å få tak i ballen. Litt ut av det blå kom det likevel noen sjanser. Etter en herlig langpasning fra Bonucci og et ditto deilig overhopp fra Khedira var Dybala gjennom, men Rico vartet opp med en fin benparade. Dybala sendte et frispark i kjempeposisjon rett på keeper, og Pogba fikk en kanonmulighet etter Dybalas flotte corner, men mål ble det ikke.

I perioden etter var det lite å melde om. Sevilla fikk låne ballen, men klarte fortsatt ikke å mønstre noe som helst. Cuadrado slengte av gårde et godt langskudd, og Ciro Immobile kom inn til en enorm pipekonsert. Han fikk svært lite til, noe hjemmefansen syntes var veldig trivelig.

Simone Zaza kom inn og fikk sin Mesterliga-debut og viste som vanlig god arbeidsmoral og guts fra første sekund. En god debut skulle også bli kronet med mål. Et dyptliggende hjemmelag sendte en klarering opp mot midtbanen som Dybala fikk tak i. Han passerte én Sevilla-spiller, og den neste sendte Zaza alene gjennom med sitt taklingsforsøk på den unge argentineren. Zaza hadde friske bein og gjorde ingen feil etter å ha løpt med ballen fra midtbanen. Han smalt ballen mellom beina på en utrusende Rico og sendte fansen til himmels; 2-0 og game over for Sevilla. På overtid fikk Zaza muligheten til å gjøre enda et mål, men italieneren mistet litt oversikten over hvor han var og skuddet hans endte godt utenfor.

Slutt 2-0, og en perfekt match på alle måter for hjemmelaget. Utvilsomt sesongens mest solide kamp. En flott debut fra endelig skadefrie Khedira, mål for debutant Zaza og omsider fikk også supertalentet Daniele Rugani sin debut for Juventus.

Med dette resultatet har Juve fått en perfekt start i gruppespillet, noe som gir håp om at vi endelig vi fortsatt innehar førsteplassen når poengene skal telles opp i desember. Førsteplass i gruppespillet har vi ikke tatt siden 2012/13, så det kan vi trygt si at er på tide. Enn så lenge håper vi at gutta tar med seg den gode opplevelsen fra i går til søndag, og satser på en ny god kamp mot Bologna da. Forza Juve!