Palermo - Juventus, 29.11, kl. 20:45


Skrevet av Sindre Bowitz Larsen
Søndag 29. november 2015 kl. 15:38

Juventus reiser til Sicilia for å møte et heltent Palermo med ny trener, en av seriens beste trequartisti og en legendarisk ringrev helt fremst. Det står mye spill i kveldens oppgjør på Renzo Barbera. 

Vertene har hatt en tøff sesong så langt, noe som har medført at Zamparini allerede har vært gjort det han kan best. Suksesstreneren Giuseppe Iachini har måttet forlate jobben og inn har den notoriske redningsmannen Davide Ballardini kommet. Tapet av nøkkelspillere som Dybala og Muñoz har gjort jobben med å følge opp fjorårets flotte sesong vanskeligere, men det har ikke vært helsvart for Rosanero. Anført av den svenske nykommeren Oscar Hiljemark vant man eksempelvis borte på San Siro mot Milan slik som året før. I Ballardinis debut forrige uke spilte sicilianerne 1-1 borte mot Lazio etter å ha ledet store deler av kampen. 

 
For Juventus del handler det om å fortsette den positive trenden med trepoengere og ingen baklengs. Denne uka har vært særdeles viktig, og nå handler det om å fullføre jobben. Laget har ikke råd til å gjøre noen feil om man skal være på skuddhold med tanke på en ny Scudetto. Denne helga møtes flere av lagene foran Juve på tabellen, så tre poeng på Sicilia er enormt viktig i kveld. 
 
På skadelista finner vi fortsatt Asamoah, Pereyra, Khedira og Cáceres, noe som medfører blant annet et gledelig gjensyn med unge Mattia Vitale i troppen. Dybala vil naturligvis være et sentralt samtaleemne ettersom han gjør sin første kamp tilbake på Renzo Barbera etter at han forlot klubben til fordel for Juventus i sommer. 
 
Allegri la stor vekt på viktigheten av kveldens oppgjør og erkjente at det ville bli en svært, svært tøff kamp som ventet Juventus. Det er alltid elektrisk stemning på tribunen i Renzo Barbera når Juventus gjester Palermo, og vi får neppe noe unntak i kveld. Siden Conte kom, har Juve hatt god kontroll på morgendagens hjemmelag, og vi må tilbake til 2010/11 for å finne forrige poengtap. I fjor vant man 1-0 etter at Morata scoret med et flott langskudd i andre omgang. 
 
Forventede ellevere er som følger:
 
Palermo, 4-3-1-2
Sorrentino; Struna, González, Goldaniga, Lazaar; Hiljemark, Jajalo, Chochev; Brugman; Vazquez, Gilardino. 
 
Juventus, 3-5-2:
Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Sturaro, Marchisio, Pogba, Alex Sandro; Dybala, Mandzukic. 
 
Kampen vises direkte på Viaplay og Viasat Fotball. Forza Juve!