Juventus - Lazio 14.10.17 kl. 18:00


Skrevet av Peder Guldbrandsen
Lørdag 14. oktober 2017 kl. 15:55

Etter en lang landslagspause gjester Juventus et formsterkt Lazio på Allianz Stadium.

To VM-kvalifiseringsrunder er over, og Juventus er nå inne i et turbulent kamp-progrogram med 6 kamper på 17 dager.  Det hele innledes med et fyrverkeri av en fotballkveld med Juventus - Lazio, og senere kl. 20:45 oppgjøret Roma - Napoli. 

Turen til Bergamo og Atalanta ble en frustrerende reise, hvor Bianconeri ledet 2-0, men klarte allikevel å glippe seieren ved scoringer av leiesoldaten Mattia Caldara og midtbanespiller Bryan Cristante. En håper nå at dette viktige oppgjøret kan være en katalysator for det tøffe programmet ut oktober.

Forrige møte med Lazio endte med et knusende 3-2 tap i Supercoppa, da Dybala virket som han hadde reddet Juventus til ekstraomganger med to sene mål i 85. og 90. minutt, før Murgia satte inn vinnermålet for Lazio i det 94. minuttet. Resultatene mot Lazio i ligaen de siste årene har derimot vært meget solide. Juventus har vunnet de siste seks møtene mot Lazio uten å slippe inn baklengs, og har vært ubeseiret mot de lyseblå fra Roma de siste 25 gangene de har møttes i ligaen. Forrige gang lagene møttes i Torino ble resultatet 2-0 til Juventus, ved to tidlige scoringer av Dybala og Higuaín.

Juventus er fortsatt skadepreget, men med Sami Khedira tilbake får Juventus mer dybde sentralt på midtbanen (Khedira var matchvinner forrige gang Juventus gjestet Lazio i ligaen). Bentancur har taklet oppgaven som erstatter meget bra, men det blir godt med andre alternativer i en tøff kamp som dette. Höwedes, Pjaca og De Sciglio er fortsatt ute med skader, mens Marchisio begynner å få sterk framgang med skadeprogresjonen. Pjanic er ikke inkludert i dagens stall, men vil mest sannsynlig bli klar til onsdagens Champions League-kamp mot Sporting. 

Lazio startet sesongen med et tamt 0-0 resultat mot nyopprykkede SPAL, men har hevet seg betydelig med sterke resultater. Laget har en voldsom scoringsstatistikk, og er kun bak Juventus og Napoli når det gjelder flest nettkjenninger så langt denne sesongen. Simone Inzaghis dynamiske kollektiv frontes av ingen ringere enn tidligere Juventus-kjenning Ciro Immobile. Den lysluggede italieneren har fått med seg hele ni(!) nettkjenninger på sju kamper, som vil si at han har scoret over halvparten av Lazios mål. Sammen med Luis Alberto utgjør han et av de mest effektive angrepsduoene i Calcio A så langt denne sesongen. Et friskt minne er maktdemonstrasjonen mot Milan som endte 4-1, der tidligere Juventus-bauta Leonardo Bonucci ble terrorisert av landslagskollega Immobile.

En håper at Paulo Dybalas utrolige ligaform fortsetter etter en frustrerende - men lettende VM-kvalifisering med Argentina. Samt at Gonzalo Higuaín hever seg et par hakk for å komme seg på det nivået alle forventer han skal være på. Kreativiteten i midtbaneleddet vil bli savnet med tanke på fraværelsen til Miralem Pjanic, så det settes krav til at de offensive fibrene supplerer hverandre på en like effektiv måte. En Ciro Immobile i scoringsform blir en stor trussel, men nå har han ennå ikke møtt det rutinerte Juve-forsvaret i ligaen.   

 

Forventet startoppstilling, Juventus (4-2-3-1): Buffon, Lichtsteiner, Rugani, Chiellini, Alex Sandro, Khedira, Matuidi, Bernardeschi, Dybala, Mandzukic, Higuaín.

 

Forventet startoppstilling, Lazio (3-4-2-1): Strakosha, Bastos, De Vrij, Radu, Marusic, Lucas Leiva, Parolo, Lulic, Luis Alberto, Milinkovic-Savic, Immobile

 

Kampen vises direkte på Viasport 2.