Ronaldos comeback sikret seier mot Spezia!

Skrevet av Christer Anthonisen
Søndag 1. november 2020 kl.21:57

Juventus slet lenge mot nyopprykkede Spezia, men et godt innhopp fra en endelig frisk Cristiano Ronaldo sikret seieren!

Spezia (4-3-3): Provedel; Ferrer, Terzi (Ismajli 88), Chabot (Dell’Orco 74), Bastoni; Bartolomei, Ricci, Pobega (Estevez 74); Verde (Agudelo 46), Nzola, Farias (Gyasi 73).

Juventus (3-5-2): Buffon; Demiral, Bonucci (Frabotta 77), Danilo; Cuadrado, McKennie (Ramsey 62), Arthur, Bentancur (Rabiot 62), Chiesa; Dybala (Ronaldo 56), Morata (Kulusevski 78).

Etter en periode med skuffende spill og svake resultater trengte Juventus og Andrea Pirlo virkelig en god prestasjon mot en meget overkommelig motstander. Og til tross for en tidlig ledelse og positive tendenser innledningsvis bød hjemmelaget på hard kamp. Heldigvis hadde Cristiano Ronaldo omsider testet negativt for Covid-19, og portugiseren kom inn fra benken og sikret seieren.

Juventus åpnet kampen godt, og tok tidlig grepet om oppgjøret. Kanskje var det svak motstand, men Juve spilte seg til flere gode sjanser i løpet av de første minuttene. Og etter bare kvarteret spilt tok Juventus ledelsen. Danilo hadde avansert fremover i banen, og brasilianeren tredde igjennom Weston McKennie med en fantastisk gjennombruddspasning. Amerikaneren var usedvanlig uselvisk alene med Provedel og spilte på tvers til Alvaro Morata på åpent mål. Spanjolen satte enkelt kula i mål. Men som vi er blitt vant til når Morata scorer måtte målet sjekkes grundig for offside. Heldigvis var centimeterne på Moratas side denne gangen, og han var hårfint onside. Godkjent mål og 1-0! Få minutter senere satte Morata igjen kula i mål etter et glitrende løp fra midtbanen. Men denne gangen var det business as usual, og målet ble annullert for en hårfin offside. Og etter halvtimen spilt utlignet vertene. Det klønes i eget forsvar, og ingen plukker opp løpet til Pobega. Han avslutter via Demiral og bak en utspilt Buffon. Det siste kvarteret av omgangen lugger det veldig i Juves spill, og til tross for positive tendenser gikk man til pause på 1-1.

Andre omgang fortsetter i samme sporet, og det stemmer liksom ikke helt for Juve. Man har ålreit kontroll bakover, men sliter med å sette Spezia på de store prøvene. Til Andrea Pirlo snudde kampen fra benken. Etter en snau time kommer Ronaldo og Rabiot på for Dybala og Bentancur, og syv minutter senere har de scoret hvert sitt mål. Bare to minutter etter at Ronaldo entret banen tres han igjennom av Morata. Ronaldo runder enkelt Provedel og setter kula i mål. Rett etterpå tror Spezia at de har utlignet når Agudelo er først på en retur fra en strålende Buffonredning. Men han sto i en klar offside. Og herfra så ikke Juve seg tilbake. Fire minutter etter at han kom inn sendes Rabiot igjennom av Federico Chiesa. Franskmannen drar seg fremover, og tråkler seg innover i feltet før han kontrollerer inn 3-1. Juve har veldig god kontroll, og setter etterhvert det fjerde målet. Chiesa setter fart fremover inn i feltet, river seg løs fra en motspiller, før han blir felt rett etterpå. Dermed straffe til Juventus, og den chipper Ronaldo lekent i mål. Dermed sto det 4-1, noe som også ble også sluttresultatet.

Alt i alt en godkjent prestasjon, og til tross for en periode midtveis der det lugget og man var tilbake til gamle synder var det mye positivt å ta med seg videre. Midtbanen så sterkere ut enn i de siste kampene, og laget spilte seg frem til flere gode muligheter. Morata fikk tilogmed et mål godkjent etter en VAR sjekk for mulig offside! Juventus avanserte dermed fremover på tabellen, ettersom andre oppgjør gikk vår vei. Og før runden er ferdigspilt ligger Juve på en tredjeplass fire poeng bak Milan. Og kampene kommer tett nå. Allerede på onsdag reiser man til Ungarn for å møte Ferencvarosi i Champions League.

Spillerbørs:

Buffon: Rufsete med ball i beina, men kan ikke lastes for baklengsmålet, ettersom touchen på Demiral setter han ut av spill. God redning rett før Spezia fikk sin andre scoring annullert for en klar offside. 6,5.

Demiral: Godkjent kamp, men sliter overraskende mye med Nzola i duellene. 6.

Bonucci: Spiller en habil kamp, men også han har problemer med Nzola, og uvanlig unøyaktig med oppspillene. 6.

Danilo: Bestemann i backrekka. Flere gode inngripener defensivt, og leverer noen strålende pasninger fremover i banen. 7.

Cuadrado: God kamp. Har stort sett kontroll bakover, og er alltid ivrig etter å komme fremover. 6,5.

McKennie: Tilbake i nærheten av nivået han viste mot Sampdoria i debuten. Løper hele tiden, plager Spezia, og flink til å angripe rom og komme inn i feltet. Noe vi har manglet en stund. Belønnes med assist. 7.

Arthur: Får spillet til å flyte godt, mister ikke ball, og søker alltid ball. Flink til å spille av press og å finne medspillere i vanskelige posisjoner. Det blir imidlertid tidvis litt mange touch, som senker tempoet, og han kan bli bedre på å spille raskere. 7.

Bentancur: Blir litt usynlig ikveld. Habil i duellene, men mister noen farlige baller og feilprosenten er dessverre litt høy. 5,5.

Chiesa: Omtrent usynlig før pause, men veldig aktiv og god etter hvilen. Fantastisk kule til Rabiot på 3-1, og vinner straffen som gir 4-1 etter et strålende raid. 7.

Dybala: Det stemmer ikke helt for Dybala for tiden. Flink til å møte feilvendt å flikke til medspillere, men det går for sakte med ball. Og han gjør noen rare feil. Blir også for lett å ta ballen fra. 5.

Morata: Jobber knallhardt. God i duellene, og er et godt oppspillspunkt. Er omsider onside når han setter kula i mål på 1-0, og til tross for at han igjen er på feil side noen minutter senere er det et fantastisk raid. Også assist på Ronaldos seiersmål. 7,5 BB.

Ronaldo: Kommer inn og sikrer seieren. Runder Provedel og setter 2-1, og er iskald på straffen senere. God i banespillet også. 7,5.

Ramsey: Noe usynlig, men løper en del, og truer fremover. 6.

Rabiot: Godt innhopp. Viser frem steget sitt, og spiller seg vakkert ut av farlige posisjoner. Herlig driv og kontroll når han tråkler inn 3-1. 7.

Frabotta: Settes ikke på noen særlige prøvelser. 6.

Kulusevski: Rekker ikke å gjøre så mye ut av seg. 6.