Skuffende kollaps i premieren


Skrevet av Christer Anthonisen
Tirsdag 24. august 2021 kl. 17:41

Juventus fikk en drømmestart i sesongpremieren, men to megatabber fra Szczesny sørget for to tapte poeng.

Udinese (3-5-1-1): Silvestri; Becao, Nuytinck, Samir (Zegelaar 92); Molina, Arslan (Jajalo 80), Walace, Makengo (Deulofeu 57) Udogie (Stryger Larsen 57); Pereyra; Pussetto (Okaka 81)

Juventus (4-4-2): Szczesny; Danilo, De Ligt, Bonucci, Sandro; Cuadrado (Chiesa 74), Bentancur (Locatelli 90), Ramsey (Chiellini 59), Bernardeschi (Kulusevski 60); Dybala, Morata (Ronaldo 60)

 

Ny sesong, Italia som nybakte Europamestere, og rekordmange nordmenn i Serie A. Men likevel måtte man på første gang på lenge jakte streams for å få med seg starten på den nye sesongen i Serie A. At ingen norske mediehus har sikret seg rettighetene for Serie A ennå fremstår for oss calciofrelste som galskap. Til orientering, Det ble scoret hele 36 mål i åpningsrunden, med et snitt på 3,6 mål hver kamp. Nærmest kom Bundesliga med 27. Det ble også delt ut hele 7 røde kort, og det var drama i nesten hver kamp. Galskap. Calcio.

Juventus fikk en pangstart på oppgjøret mot Udinese, ettersom kaptein Dybala satte sesongens første etter drøye to minutter. Ett mål undertegnede ikke så live, ettersom den ene streamen etter den andre viste seg å være lite pålitelig. Men det var tydelig at det var ny energi i Juve, og anført av en frisk Dybala tok man grep om kampen. Og etter 23 minutter doblet Cuadrado ledelsen. Dybala slår en enorm crosser i rom mot Cuadrado som skjærer inn i feltet, og avslutter i lengste! Juve hadde rett og slett full kontroll på oppgjøret!

Men i andre omgang var det tilbake til gamle synder. Først etter 50 minutter når Szczesny fomler på en avslutning, og tar beina på en motstander når han prøver å rette opp i egen feil. Den gamle kjenningen Roberto Pereyra satte kontrollert inn reduseringen fra elleve meter, og vertene lukta blod. Ikke lenge etter ser det ut til at de får en ny straffe, ettersom Danilo på enormt klønete vis tar beina til Deulofeu, men heldigvis ble det dømt offside på trekket i forkant. Og katastrofen ble komplett etter 80 spilte når Bonucci spiller tilbake til Szczesny. Polakken bruker lang tid, og blir satt under press. Han vender av første mann, men slår en håpløst soft kule når han presses av nestemann. Okaka får dermed kula gratis, og serverer til Deulofeu som setter inn utligningen. Rett og slett utrolige scener fra den en gang så solide Szczesny. Juve scorer 5 minutter inn i overtiden, og Ronaldo feirer med å ta av seg drakta. Noe som selvsagt fører til gult kort. Men, plot twist. Ronaldo var i hååårfin offside, og målet ble annullert. Og kvelden ble liksom komplett når Ronaldo feiret på seg gult for et mål han ikke scorte. 

Dermed endte det med et skuffende resultat, og bare ett poeng i sesongåpningen, og selvsagt vant alle de andre antatte topplagene. Nå er det bare å ta lærdom av dette, jobbe hardere og heve seg inn i det tøffe kampprogrammet fremover. Neste kamp er hjemme mot Empoli kommende lørdag, før det virkelig smeller med toppoppgjør. 

 

Spillerbørs:

Szczesny: Ser shaky ut hele kampen. Lager straffe, og er helt ute å sykle på 2-2. 2.

Danilo: Dårlig kamp av Danilo også. Er på ingen måte uskyldig i forkant av 2-1, og er bare heldig som ikke lager straffe selv kort tid senere når det var offside. Lite å komme med fremover også. 4.

De Ligt: Litt rufsete start. Stort sett solid, men har noen litt halvveis involveringer. 6.

Bonucci: Lite å sette fingeren på både positivt og negativt. En kamp på det jevne. 6.

Sandro: Spiller en helt ok kamp. 6.

Cuadrado: Villig fremover, fint mål. 7.

Bentancur: Ser frisk ut innledningsvis, men faller tilbake til litt gamle synder utover i andre omgang. 6.

Ramsey: Finner seg ikke helt til rette i den dype playmakerrollen. Ingen store feil, men rytmen sitter ikke helt. 5,5.

Bernardeschi: Lite involvert. Jobber som alltid godt, men er ikke helt med i spillet. 5.

Dybala: Strålende før pause, og noterer seg for mål og assist. Faller i likhet med laget utover i andre omgang. 8 BB.

Morata: Har en avslutning i stanga, og jobber godt. 6,5.

 

Chiellini: Spiller helt ok. 6.

Ronaldo: Lite involvert. Feiret på seg gult for et mål som ble annullert. 5,5.

Kulusevski: Frisk og villig, men litt for unøyaktig. 6,5.

Chiesa: Prøver å sette litt fart på Juve, men lykkes bare nesten. Strålende assist på det som nesten ble seiersmålet. 6,5.

Locatelli: IG.